Spaghetti to ulubione danie moich dzieci. A skoro je uwielbiają staram się przemycać jak najwięcej warzyw i daje jak najlepszej jakości mięso.
Zapewniam smakuje wybornie.
SKŁADNIKI:
- 400 gram dobrej jakości wołowiny lub cielęciny
- 3 cebule czerwone
- 2 papryki czerwone
- 4 ząbki czosnku
- puszka pomidorów pelati
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatowej
- 30 gram parmezanu
- sól, pieprz, oregano, bazylia
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaronu nie płukamy zimną woda po ugotowaniu. Gdyby ktoś chciał samodzielnie przygotować makaron zapraszam do działu potrawy mączne.
Mięso mielone mielimy i podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą. Doprawiamy, solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Jak mięso się podsmaży dodajemy cała puszkę pomidorów i przesmażamy aż pomidory zaczną się rozpadać.
Do piernika na funkcje grill i 240 st. C. wkładamy paprykę czerwoną (wydrążoną, przekrojoną na pół, skórą do góry), obraną cebule czerwoną (większe cebule przekrójcie na pół), czosnek pozostawiamy w łupinach. Grillujemy aż skórka z papryki będzie ciemna. Paprykę wkładamy w folię aluminiową i szczelnie zawijamy, aby zaparowała się -
Można dodać na koniec pokrojone czarne oliwki i udekorować parmezanem.
Smacznego