Moje dzieci uwielbiają takie słodkie śniadania. Zjadają je z apetytame nawet gdy w tygodniu wcześniej rano wstają. Puszyte, pachnące, kolorowe... po prostu pyszne
Dopiero jako dorosła kobieta przekonałam się do kasz. Teraz uwielbiam je w sałatkach, drugich daniach, a nawet w deserach. Uwielbiam te najzdrowsze kasze: komosę ryżową – trójkolorowa wygląda obłędnie na talerzu, jaglaną oraz gryczaną niepaloną. Spróbujcie mojej sałatki, a przekonacie się, że kaszę można jeść w każdej postaci.
Guacamole to oryginalna przekąska meksykańska na bazie awokado. Uwielbiam awokado i bardzo często wykorzystuję je do tworzenia potraw. A im częściej je jem, tym bardziej przepisy ewoluują w mojej kuchni. Oto moje autorskie guacamole
Zapominamy często o właściwościach buraków, które posiadają bardzo dużo kwasu foliowego, zawierają potas, żelazo, mangan, kobalt, witaminy A, C i z grupy B.
Pamiętam ten zapach pieczonego chleba, z pachnącym masłem które rozpuszcz się na parującej kromce. Czar wspomnień może powrócić. Szybki i sprawdzony przepis na ulubiony chleb bez polepszaczy...