Gościłam na warsztatach kulinarnych w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzierzy na zaproszenia pedagoga szkolnego Macieja Batrucha. Na początku warsztatów kulinarnych opowiedziałam o kulisach programu MasterChef, jak się dostałam do niego i jak zmieniło się moje życie po programie. Następnie w towarzystwie uczniów z klasy I i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przedstawiłam swoje autorskie menu. Przygotowane potrawy to na przystawkę: tradycyjny tatar wołowy z salsą ogórkowa, na danie główne: pierś z kaczki z flambirowaną pianka pomarańczową i opiekanymi ziołowymi ziemniaczkami i na deser: trufle w dwóch smakach pomarańczowym i chilli.
Uczniowie bardzo chętnie brali udział w przygotowaniach potraw. Mam nadzieje iż dzięki tym warsztatom pokazałam młodzieży, że kuchnia to fajna pasja. Opowiedziałam o nowinkach i zdradziłam tajniki mojego menu.
Na koniec warsztatów odbyła się degustacja przyrządzonych potraw. Nad całością czuwały panie nauczycielki żywienia i usług gastronomicznych Renata Szepel, Alicja Stoltmann i AgnieszkaWarsińska którym bardzo dziękuje za pomoc.
Swoją obecnością warsztaty uświetnili: radny sejmiku województwa pomorskiego Mirosław Batruch i pani Elżbieta Ardzijewska z Miejsko-Gminnej Komisji ds. Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Miastku. Warsztaty kulinarne sfinalizowała Miejsko-Gmina Komisja ds. Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Miastku oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzierzy.
Bardzo dziękuje za zaproszenie, miłe przyjęcie, za piękne kwiaty i prezenty.