czas przygotowania: 20 min. czas gotowania:1-1,5 h
ilość porcji: 4
stopień trudności: 1/5 

carpaccio-buraczane-z-serem-kozim-231.jpgSKŁADNIKI:

4 buraki średniej wielkości
1 łyżka sosu winegret
pół opakowania sera koziego
kilka listków roszpunki
łyżka pieprzu kolorowego

PRZYGOTOWANIE:

Buraki ugotować do miękkości, obrać ze skóry i pokroić na cienkie plasterki.
Talerz natrzeć oliwą z oliwek i ułożyć plasterki buraka. 
Do sosu winegret (przepis w zakładce sosy) dodajemy grubo utarty w moździerzu pieprz kolorowy. 
Skropić buraki dresingiem. Nałożyć ser kozi formując półkola łyżką o łyżkę aż powstanie a'la łódka. Posypać na wierzch pieprzem kolorowym.

Smacznego